Afdrukken

 


Opening Rûntsje Ald Djip

 

Zaterdag 17 mei om 11:00 uur vond de opening plaats van de wandelroute Rûntsje Ald Djip. Dit was bij het parkeerterrein van museum gemaal het Sudergemaal. Hier staat nu een informatiepaneel voor de rondwandeling wat nu afgedekt was met de Beetster vlag. Deze moet eerst losgeknoopt worden voordat de informatie op het paneel zichtbaar wordt.

 

Eerst was commissielid Jan Machiela aan het woord die een ieder hartelijk welkom hete en een inleiding hield. Hierbij werd de nieuwe folder ( deze in de stijl van de Damshûs folders ) aangeboden aan de wethouder . De (wandel) folders komen in de beide museums te liggen en zijn gratis af te halen. Ook kan een wandelroute gedownload worden op deze site. Via een qr code op het informatie bord kan deze ook op de mobiele telefoons benaderd worden.

tn IMGP1501   Voorzijde Rntsje Ald Djp
Het aanbieden van de folder door Jan Machiela aan Piet van Dijk.

De wethouder is hier vroeger in deze omgeving opgegroeid en zei dat dit één van de mooiste plekjes van Nij Beets is. Hij mocht hier graag bij het gemaal vissen want dit bleek hier een goede visstek te zijn! Ook benadrukte hij nog eens dat Nij Beets en dus gemeente Opsterland met dit gerealiseerde knooppunten route vooroploopt in deze regio.

 

Onder een 30 tal belangstellenden opende wethouder Piet van Dijk samen met de commissieleden het informatie paneel en is hierbij voor geopend. Nij Beets kan de recreant nu een mooie gemarkeerde wandelroute aanbieden en natuurlijk ook voor de dorpsbewoners is dit een mooi aan te raden wandeling. Wij hopen dat velen hiervan gaan genieten!

 

tn IMGP1506

tn IMGP1524