Wij hebben als Krigel in Nij Beets, Buurkracht opgericht. klik HIER op de link wat dit inhoudt.


Nieuws

Na de zomer vakantie start KRIGEL samen met de gemeente Opsterland een project over verduurzamen van de woningen Nijbeets. We gaan bewoners informeren naar de mogelijkheden om energie te kunnen besparen. Eerst besparen en daarna ondezoeken wat de alternatieven zijn voor gas. Het is de bedoeling om “maatwerk” advies te geven omdat iedere woning anders is en elke bewoner in een andere fase zit mbt energie besparing. Vervolg informatie hierover komt in de Nijsbeetster.

Krigel_Verduurzaming.png


Home

Vanuit de werkgroep duurzaamheid (Plaatselijk Belang Nij Beets) is het initiatief ontstaan voor het oprichten van een eigen energie coöperatie in Nij Beets. Op 17 maart 2015 zijn de statuten van de Dorpscoöperatie van Nij Beets "KRIGEL" ondertekend bij de notaris en is de Dorpsoöperatie een feit. Op de ledenvergadering van plaatselijk belang is de  coöperatie gepresenteerd aan de inwoners van Nij Beets.

                        Logo KRIGEL

KRIGEL is samen met vele andere lokale energie coöperaties in Friesland lid van de grote overkoepelende Friese Coöperatie genaamd 'US KOOPERAASJE'. Deze coöperatie vormt samen met de Drentse KEI en de Groninger Energiekoepel het energie bedrijf VanOns.

 

VanOns 

 
Link naar: VanOns

Logo Us Kooperaasje

 

 

Zoeken