Joséphine mei bliuwe!
Wat een geweldig nieuws deze week voor Joséphine en natuurlijk ook voor haar kinderen en echtgenoot. Gefeliciteerd namens geheel Nij Beets.
Zie onderstaand artikel uit de Leeuwarder Courant en het uitgebreide artikel in de Nijsbeetster.


  
    
Leeuwarder Courant dinsdag 25 september 2012

 


Bijna 1200 handtekeningen opgehaald om Joséphine in Nederland te houden

De afgelopen weken hebben bijna 60 enthousiaste vrijwilligers handtekeningen opgehaald voor onze dorpsgenote Joséphine Mukarubayiza uit Rwanda. Ondanks haar verblijf van 10 jaar in Nederland wordt ze nog steeds serieurs met uitzetting uit Nederland bedreigd. De vrijwilligers meldden zich op een informatieavond die door de actiegroep ‘Joséphine moat bliuwe!’ was georganiseerd. Na een korte introductie door leden van de actiegroep werden de straten onder de lopers verdeeld. Sommigen gingen ook al direct op pad.

Uiteindelijk zijn er 1009 handtekeningen opgehaald onder de volwassenen in het dorp. De kinderpetities die op KBS De Arke en OBS De Jasker rond gingen zijn door 150 leerlingen ondertekend. De lijsten voor jongeren tot 18 jaar zijn door 60 kinderen van een krabbel voorzien. Al met al hebben ruim 1200 inwoners van Nij Beets door hun handtekening aangegeven dat Joséphine voor ons dorp behouden moet blijven. Samen met brieven van burgemeester Ravestein, Plaatselijk Belang en de Kerk zal geprobeerd worden om de handtekeningen aan Minister Leers van Integratie te overhandigen. We houden u van deze ontwikkelingen graag op de hoogte. Namens de actiegroep ‘Joséphine moat bliuwe!’ en Joséphine zelf willen wij alle lopers hartelijk danken voor hun inzet. Waarin een klein dorp wel niet groot kan zijn!


    Joséphine Mukarubayiza met haar zoon Gael

Namens de actiegroep,
Bart Ledegang

Zoeken