logo aepos  aepos galerie 
Aepos lanceert niet één, maar twee nieuwe websites.

Een opvallende blauwe kleur op de buitenkant van het pand verraadt het al. De nieuwe ophaalbrug is niet het enige dat op het centrale kruispunt hevige veranderingen ondergaat. Ook bij Aepos vinden er zichtbare (ook het gevelbord en de huisstijl zijn vernieuwd), maar ook minder zichtbare veranderingen plaats. Mogelijk is het je opgevallen dat de naam ‘Galerie Aepos’ een aantal keren viel in eerdere edities van de Nijs Beetster. Is dit dan een nieuwe naam voor Aepos Carrière Counseling? Nee.

Wie Aepos een beetje kent, weet dat ze altijd druk in de weer zijn om van alles en nog wat te ondernemen. Inmiddels is hierdoor het diensten aanbod van Aepos zo veelomvattend geworden dat het moeilijk is geworden om bondig te omschrijven wat Aepos allemaal doet. Weet jij het nog? Om je duidelijkheid te verschaffen maken we bij Aepos vanaf nu onderscheid in de Carrière Counseling dienstverlening en de zaken die verband houden met het kantoor op de Doarpstrjitte:

tn logo aepos
 Aepos Carrière Counseling staat organisaties bij op het gebied van personeelszaken en verandering.

Particulieren worden geholpen bij loopbaanvraagstukken. Wat dit voor jou betekent? Aepos Carrière Counseling adviseert en assisteert je bij het (her)vinden van uitdaging, plezier en ruimte voor ontwikkeling in je werk (kijk ook op de geheel nieuwe website www.aepos.nl).

logo aepos galerie
 Bij Galerie Aepos kun je vergaderen of werken op de aanwezige flexwerkplekken. Daarnaast vinde er

doorlopend exposities plaats. Wat dit voor jou betekent? Wanneer je in een inspirerende ruimte aan het werk wilt, dan kan dat bij Doarpstrjitte 10. Tevens uitermate geschikt voor vergaderingen en te geven cursussen(kijk ook op de geheel nieuwe website www.galerieaepos.nl).

Van de tweedeling is al even sprake, maar deze is nu ook online doorgevoerd. Er bestaan nu dus twee gloednieuwe websites. Het design voor beide pagina’s komt van dorpsgenoot Paul Roorda, de fotografie komt van (halve)dorpsgenoot Jan Stienstra en de website is tot technische realisatie gebracht door dorpsgenoot Michiel Blommers. Een echt Nij Beetster product dus! Zeker de moeite waard om even een bezoekje te plegen!


‘De vier locals’

Vermomd als “gewone” mensen loop je ze nietsvermoedend voorbij in de spar of kom je ze tegen bij het voetbalveld. Dat er verborgen artiesten rondlopen in ons dorp was al langer bekend. Vrijdag 3 oktober staan vier van onze ‘locals’ op uit de schaduw om hun kunsten aan jullie te vertonen. De expositieruimte van Galerie Aepos op de Doarpsstrjitte is de komende maanden gereserveerd voor het werk van deze artiesten van wie je mogelijk niet wist dat het artiesten waren. Een wethouder zal tijdens deze speciale gelegenheid te gast zijn om de officiële opening van de twee exposities te verzorgen.

De eerste expositie vindt binnen plaats: aan de wand bij Galerie Aepos vind je de foto- en schilderkunst van de Opsterlandse gezusters Riekje en Trynke Dijkstra. Het thema zal ‘eagje’ zijn. Met als inspiratiebron de omgeving van Nij Beets en de Veenhoop schildert Trynke veelal landschappen en dieren. De technieken die ze hiervoor gebruikt zijn acryl en/of olieverf op paneel of doek. Met veel aandacht voor compositie, de verschillende vlakken en het lichtspel weet ze verassende details uit een schilderij te lichten. Riekjes foto’s werken aanvullend op Trynkes schilderijen en weten daarnaast op een geheel eigen manier spanning toe te voegen aan het geheel. Meestal geschoten in de (lokale) natuur pakt Riekje een onderwerp dat op meerdere manieren uit valt te leggen. De foto’s zijn concreet zonder dat je precies weet waar je naar zit te kijken. De expositie ‘eagje’ valt tot het voorjaar van 2015 te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.galerieaepos.nl.

Onder het mom van ‘Nij Beets staat open voor moderne kunst’ vindt buiten bij Galerie Aepos een tweede expositie plaats. Op de blauwe muur kun je vanaf dan genieten van het kunstwerk dat gemaakt zal worden door graffiti artiesten Pepijn Postma, Feico de Roos en hun handlangers. Prikkelend, grensverleggend en kleurrijk, beloofden beide mannen dat het uiteindelijke resultaat gaat worden. Benieuwd hoe dat eruit gaat zien? Vanaf vrijdag 3 oktober kun je niet om het werk heen.

Zoeken