VRAAG VAN DE MAAND VAN IT DAMSHÛS.tn logo it damsh s 927589206

In het openluchtmuseum It Damshûs zijn we bezig OM het verleden nog beter in kaart te brengen. Dat gebeurt omdat we een plaats krijgen op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In één oogopslag ziet heel Nederland straks welke collectiestukken er in de Nederlandse musea zijn bewaard. Je kunt de website nu al vinden: www.dimcon.nl

Om niet al te schril af te steken bij het rijksmuseum in Amsterdam zijn we de komende twee jaren bezig de beschrijvingen van de collectie van It Damshûs te verbeteren en het fotomateriaal opnieuw te maken.

Daarvoor moeten we een aantal puzzels oplossen. Bij voorbeeld wie woonden in de huisjes op It Damshûs en waar stonden ze. We doen dat in de vorm van de vraag van de maand.


De eerste vraag.
Op het terrein van It Damshûs staat het zgn. huisje van de familie Jan de Wilde. Een deel van de familie staat op onderaande foto. Dit huis stond aan de Krûme Swynswei. Het gezin De Wilde bestond uit 10 personen.


Vraag: was de familie de enige en laatste bewoner of zijn er meer bewoners? Wie weet nog meer van deze familie?


de wilde huisje

Reacties naar Jan Frieswijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zoeken

Wie is online?

We hebben 122 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.