Hergebruik Gorredijkster jophok in Nij Beets

Opknap-werk aan de winkel voor Beetster hangjongeren!

Een gegeven paard, mag je niet in de bek kijken….

In het centrum van Nij Beets, op de dam in het Polderhoofdkanaal staat sinds kort een tweede hands jophok. Daarmee heeft een groep rondhangende jeugd uit het dorp, na lang wachten en volhouden, toch nog onderdak gekregen. Het jophok is er gekomen op voorspraak van Plaatselijk Belang. Het hok stond in de opslag van de gemeente. Ooit stond het in Gorredijk, waar het in onbruik raakte. Het betreft een tijdelijke hangplek voor de jeugd. Zodra het Polderhoofdkanaal open gaat, verdwijnt de dam en daarmee ook het jophok. 

Zelf verven Het tweede hands jophok heeft nog wel een opknapbeurt nodig. Plaatselijk Belang van Nij Beets heeft de jeugd opgeroepen het hanghok te verven en weer toonbaar te maken.

Tijdelijke voorloper Het tijdelijke hok is er gekomen als voorloper van een definitieve hangplek. Als het Polderhoofdkanaal open gaat, hoopt Plaatselijk Belang dat het centrum van Nij Beets een flinke opknapbeurt krijgt. In dit nieuwe centrum moet dan een definitieve plek voor de jeugd komen.

Plein met hangplek In de dorpsvisie van Nij Beets staat te lezen dat de opknapbeurt moet leiden tot een plein in de dorpskom. De dam in het centrum maakt dan plaats voor een beweegbare brug. Rondom de brug en de kruising Doarpsstjitte, Geawei en Prikkewei hoopt men een multifunctioneel plein met hangplek voor de jongeren te realiseren.

Bron. Sikke Marinus

http://www.opsterlandsbelang.nl/ Foto's Pieter Nauta

Zoeken

Wie is online?

We hebben 172 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.