tn P1011702
dd. 27-10-2013
Begin uitvoering wandelpad rond Nij Beets.
(Dit is een project van “Oude paden nieuwe wegen”).

Eindelijk kan er een eerste begin worden gemaakt met de uitvoering van het wandelpad rond Nij Beets. Op 8-10-2012 berichten we hier ook al eens over op deze site.


Landschapsbeheer heeft de fa. Lageveen afgelopen week de opdracht gegeven voor het plaatsen van schapengaas en een tweetal klaphekjes bij het evenementen terrein zodat voordat het water op de ijsbaan komt dit werk dan klaar is. Dit is een klein gedeelte van het wandelpad wat door de padencommissie samen met Landschapsbeheer uitgevoerd wordt.

Voor de rest van het wandelpad gaat de paden commissie binnenkort aan de slag om dit project in zijn geheel ten uitvoer te brengen.

Beschrijving wandelroute:

Wandelroute rondom Nij Beets.

De 12 kilometer lange wandelroute neemt de wandelaar mee door het fraaie landschap, langs het stelsel van vaarten ten westen van Nij Beets. De route loopt voor een deel over bestaande openbare wegen en via eigendommen van Wetterskip Fryslân en Staatsbosbeheer. Binnen het project Oude Paden – Nieuwe Wegen is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en de mogelijkheid om gebruik te maken van deze eigendommen. Uit onderzoek is gebleken dat beide organisaties toestemming verlenen.

De rondwandeling heeft twee startpunten, één bij Openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets en de tweede bij het Sudergemaal aan De Ripen. Op dit punt sluit de route aan bij de wandel- en fietsroute Domela’s Paad. Vanaf It Damshûs voert de route langs het Polderhoofdkanaal en de Nieuwe Vaart richting Ulesprong. Vanaf daar ga je via de polderdijk richting De Ripen en de Domela Nieuwenhuisweg.

Vanaf hier kan je ook nog kiezen voor een grotere route via het fietspad langs de Beetsterdijk, Popenhuizen en Warniahuizen (rode pijlen). De route is dan wel 4 km langer en is dan 16 km.

Via de Geawei loopt de wandelaar terug naar Nij Beets.

Route devinitief via piershiem-2
     Overzicht wandelroute.

Padencommissie Nij Beets
Jan Machiela
Dethmer Wynia
Gerrit Andela

Zoeken

Wie is online?

We hebben 86 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.