Afdrukken

Van Plaatselijk BelangLogo PB Nij Beets

2020

Beste inwoners van Nij Beets, wat is 2020 een bizar jaar geworden. Door het covid-19 virus en de maatregelen om het in te perken zijn veel activiteiten niet doorgegaan en was en is het voor veel mensen een erg spannende tijd.
Wij lopen nu met mondkapjes door de Dagwinkel; geven elkaar niet meer een hand of knuffel; kunnen niet uit eten bij Pier’s Hiem of een pilsje drinken in café de Brêge; kunnen niet sporten in teamverband; werken thuis; komen niet gezellig met grotere groepen familie of vrienden bij elkaar en ga zo maar door. Wie had dat gedacht in december 2019?

Voor Plaatselijk Belang Nij Beets zijn veel dingen gewoon doorgegaan, maar de contacten gingen vaak via videobellen of e-mail. Het is allemaal een stukje onpersoonlijker. Wij kunnen gelukkig wel weer vergaderen in ‘t Trefpunt en zijn elke keer echt blij om elkaar in gezondheid te zien.
Het skûtsje in het kanaal is door een groep vrijwilligers weer opgebouwd en de brug mooi verlicht. Dit geeft een stukje gezelligheid en wanneer wandelaars hiervan genieten is het zeker mogelijk om een praatje met elkaar te maken.
Alles is nog op afstand en de maatregelen blijven zeker nog een tijd nodig. Toch hopen wij dat er straks in 2021 weer meer mogelijk is en dat wij terug kunnen gaan naar ‘normaal’. En natuurlijk dan de mooie dingen die deze periode ons ook heeft gebracht, niet vergeten: om elkaar denken en om ons heen kijken naar mensen die ons nodig hebben; meer lokaal inkopen; genieten van ons mooie dorp en de nabije omgeving; meer tijd voor elkaar hebben als gezin; creatief nadenken over oplossingen; terechte waardering hebben voor mensen in cruciale beroepen en ga zo maar door.
Wanneer uit dit alles mooie ideeën zijn ontstaan voor ons dorp, horen wij het graag. En zijn er activiteiten of andere acties voor de leefbaarheid in het dorp, dan kunnen jullie bij ons aankloppen voor financiële ondersteuning.
In 2020 is er weinig beroep gedaan op het dorpsbudget.

Tot in 2021, Jolanda Kuper, Anne-Esther Alstein, Rick van Houten, Jan de Jong, Sjouke Zwaagstra en Pieter Nauta.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.