toerNijBeets


Werkgroep komt met ruilhoek en schuurverkoop.

Hebt u duurzame ideeën voor Nij Beets?

Ons dorp kent een werkgroep Duurzaamheid die enige tijd geleden ingesteld is door Plaatselijk Belang. Dat is goed om te weten, maar wat verstaan we eigenlijk onder duurzaamheid?

Duurzaamheid is een term die voor van alles en nog wat wordt gebruikt: duurzaam bouwen, duurzaam voedsel of zelfs een duurzame grafkist! De Verenigde Naties definieerde duurzaamheid ongeveer zo: Het nu in je behoeften voorzien zonder dat daarmee de mogelijkheden voor toekomstige generaties in gevaar komen. Duurzaamheid is dus inderdaad een breed begrip; het kan gaan om milieu, maar het heeft ook betrekking op leefbaarheid, sociale aspecten en toekomstmogelijkheden voor Nij Beets.

We kennen in ons dorp mooie voorbeelden van duurzaamheid: de heropening van supermarkt Lekker Makkelijk, de inrichting van dorpstuin FOL LOF, dorpscoöperatie KRIGEL, de milieuvriendelijke heropening van het Polderhoofdkanaal en de hypermoderne rolstoelzonneboot ‘Sin’ en Wille’ die zachtjes tussen de kevertjes doorglijdt. De werkgroep Duurzaamheid was betrokken bij deze initiatieven en werkt aan meer projecten.


Zo heeft de werkgroep recent een facebookpagina aangemaakt voor het ruilen van goederen: de Nij Beetster Ruilhoek. Hier kun je voorwerpen op plaatsen die je niet meer nodig hebt. Je kunt ze weggeven of ruilen tegen iets anders. Naast deze ‘ruilhoek’ organiseert de werkgroep op 5 maart een route door het dorp met allerlei verkooppunten voor ‘tweede kans goederen’. Over deze uitgebreide schuurverkoop en de manier waarop je je kunt aanmelden vind je elders op deze pagina meer informatie.

De werkgroep zit regelmatig rond de tafel om ideeën uit te wisselen, maar wil bovenal graag weten waar Nij Beets behoefte aan heeft op het gebied van duurzaamheid. Wat leeft er in je straat, in je buurt, wat wil je graag realiseren? Alle tips, suggesties en ideeën op het gebied van duurzaamheid zijn van harte welkom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De werkgroep (Wilgert Dekker, Linda Terpstra-de Roos, Hendrik van Houten, Tineke de Vries en Anders Deinum) ziet graag een goed gevulde mailbox!


Wie doet mee?

Schuurverkoop en Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 5 maart

Een Beetster toertocht langs schuren en garages waar de deuren wijd open staan, een bezoek aan de Repairbus bij het Trefpunt, een boekenruilbeurs bij Aepos en een kijkje op de Duurzaamheidsmarkt….. Het kan allemaal op zaterdag 5 maart tussen 10.00 en 16.00 uur.
De werkgroep Duurzaamheid maakt er – in en rond ons dorp, een mooi en zinvol evenement van onder de naam tOERNIJ Beets!

In het voorjaar wordt er doorgaans opgeruimd en komen er allerlei spullen van zolders en uit garages. De werkgroep Duurzaamheid wil uw spullen graag een tweede kans bieden (OERNIJ) door een route samen te stellen langs de adressen waar deze gebruikte spullen te koop worden aangeboden. Wilt u als verkoopadres meedoen met tOERNIJ beets, geef u dan snel op. Uw adres wordt dan op de routekaart geplaatst. Vanaf 2 maart wordt de plattegrond met alle verkoopadressen aangeboden; www.nijbeets.info verschaft nadere informatie. Aanmelden voor de schuurverkoop kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bent u ondernemer met een originele, zelfbedachte duurzaamheidsactie, meldt u dan ook aan als onderdeel van de route! Bij de aanmelding zijn belangrijk: naam, straat en huisnummer. Wilt u onverkochte spullen na afloop van ‘tOERNIJ beets’ aan de kringloopauto meegeven? Vermeldt dit svp bij uw aanmelding.

Op deze duurzaamheidsdag staat bij het Trefpunt de Repairbus uit Beetsterzwaag. Er worden allerlei reparaties verricht, dus mocht u een lamp, een koffiezetapparaat, een broek of beer, een magnetron of waterkoker in uw bezit hebben die herstel behoeft, neem het voorwerp mee en kijk of reparatie mogelijk is. Klaar terwijl u wacht, een kopje koffie nuttigt of een goed gesprek voert…. Mocht u zelf zo handig zijn, dat u thuis zelfs geen te slijpen messen meer heeft, biedt dan uw deskundigheid aan om in de Repairbus anderen behulpzaam te zijn! Dat kan via het mailadres van Plaatselijk Belang (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Nij Beets is blij met uw rechterhanden!

Op een aantal plekken in het dorp is het mogelijk om informatie in te winnen over aspecten van duurzaamheid en zullen activiteiten plaatsvinden. Bij Aepos wordt een ruilbeurs voor boeken georganiseerd. Neem gelezen boeken mee en ga met andere leuke boeken weer naar huis. Helemaal gratis en voor niets!

Voor informatie, met vragen of suggesties kunt u bellen met 06 23928869 (Tineke de Vries/lid werkgroep Duurzaamheid))

Zoeken

Wie is online?

We hebben 81 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.