Overname peuteropvang teruggedraaid.

tn az geb krylpiekjes
    Peuterspeelzaal "de Krielpykjes" Nij Beets.
De curator in het faillissement van Timpaan Kindercentra heeft de overname van de kleinere peuteropvanglocaties door Kinderopvang Esther uit Wijnjewoude teruggedraaid. Dat kregen zowel de betrokken leidsters als de vrijwilligers afgelopen vrijdag te horen.

De curator in het faillissement van Timpaan Kindercentra heeft de overname van de kleinere peuter-
opvanglocaties door Kinderopvang Esther uit Wijnjewoude teruggedraaid. Dat kregen zowel de betrokken leidsters als de vrijwilligers afgelopen vrijdag te horen. Het gaat om de opvanglocaties in Wijnjewoude, Langezwaag, Lippenhuizen, Terwispel en Tijnje. In de ogen van curator mr. Van Rongen zijn de schuldeisers van Timpaan Kindercentra niet gebaat bij de verkoop van deze peuterspeelzalen. De Faillissementswet geeft hem de mogelijkheid om de transactie, na toestemming van de rechter-commissaris, terug te draaien. De overname van de locaties in Bakkeveen en Nij Beets was sowieso al van de baan omdat ze op 1 januari gepland stonden en dat was na de faillissementsdatum van Timpaan Kindercentra.

Bittere pil
Dit faillissement was voor Kinderopvang Esther volgens Van Rongen een bittere pil. Niet alleen vielen twee locaties weg. Esther Russchen was ook met Timpaan in gesprek over een overname op termijn van de grotere locaties. "Dat perspectief veranderde ineens. Bovendien moest Kinderopvang Esther de verplichtingen van de vorige werkgever overnemen, inclusief de eindejaarsuitkering. Ik had serieuze twijfels of Kinderopvang Esther over een jaar nog zou bestaan en niemand is gediend bij faillissement op faillissement." Esther Russchen is zelf onbereikbaar voor een reactie. De zeven locaties vallen nu weer onder de failliete stichting. De zes leidsters krijgen per 1 februari ontslag. Tot die datum blijft de peuteropvang op deze locaties open. De curator overlegt nu met Kinderwoud Kinderopvang over de toekomst van de zeven locaties. Directeur Vanessa Weewer: "Als het even kan nemen wij ook de kleinere locaties over. Wij willen de peuter- en kinderopvang graag dicht bij de mensen houden en ook in andere gemeenten zijn we actief in kleinere dorpen. Het solidariteitsbeginsel tussen grote en kleine locaties is bij ons belangrijk, maar we moeten wel kritisch kijken naar wat financieel mogelijk is."

Volgens Van Rongen is de totale schuldenlast van Timpaan Kinderopvang 1,8 miljoen euro. Het grootste deel hiervan, 1,5 miljoen euro, zijn vorderingen binnen het hele stelsel van interne Timpaan bv’s.

Zorgen in dorpen
Ondertussen maken de kleinere dorpen zich zorgen over het voortbestaan van de opvang in hun dorp. Ilse Koetsier uit Terwispel: "Wij waren blij met de gevonden oplossing met Esther. Daar is hard voor gestreden. Dit is heel zuur." De Plaatselijk Belangen Wijnjewoude en Bakkeveen willen graag spoedoverleg op het gemeentehuis. Wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland kan vooreerst niet veel doen. "Op korte termijn lijkt de continuïteit gegarandeerd."

Kinderopvang Esther uit Wijnjewoude kwam vorig jaar in beeld nadat Timpaan Kindercentra aangaf zelf geen toekomst te zien in de kleinere opvanglocaties. Zij nam de zeven locaties volgens de curator uiteindelijk over voor één euro, inclusief alle personeel en lasten. Eerder in 2015 nam leidster Ineke Geertsma De Krobbedobbe in Frieschepalen over van Timpaan. Deze overname laat de curator ongemoeid. Kinderwoud nam na het faillissement van Timpaan Kindercentra eerder al de overgebleven locaties in Gorredijk, Ureterp en Beetsterzwaag over. Kinderwoud heeft inmiddels met alle 60 medewerkers van de in december overgenomen locaties gesprekken gevoerd. Op vijf na is hen allemaal een nieuw contract aangeboden.

Bron:http://sa24.nl/artikel/3502-overname-peuteropvang-teruggedraaid.html

Zoeken

Wie is online?

We hebben 499 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.