Project Oer it kanaal.logo nij beets wapen 324020480

Het is een tijdje stil geweest rondom het project Oer it kanaal. Toch is er op de achtergrond hard gewerkt. Inmiddels is het Flora en Fauna rapport binnen. Bij het realiseren van het project moet rekening gehouden worden met een vleermuizenroute. Dit houdt in dat de bomenkap, die voor het broedseizoen in 2016 plaats zal vinden, aangepast wordt. Dit alles in overleg met een ecoloog.

tn P1050243

Ook zijn er langs de oever de geel gerande waterroofkever en de kleine modderkruiper aangetroffen. De bestaande oever zal grotendeels gehandhaafd worden en hierdoor zal het plan van de aanlegvoorzieningen veranderen. Dit laatste ligt dus opnieuw op de tekentafel en zal mede door het aanvragen van een ontheffing wat meer tijd kosten.

Wel zal begin volgend jaar worden begonnen met het (rolstoelvriendelijke) pad en het bouwen van het douche / toiletgebouwtje. Voor zowel het pad als het gebouwtje zijn de financiën, door twee verschillende sponsors, rond. Voor het begin van het vaarseizoen zal het project Oer it kanaal al grotendeels vorm hebben gekregen.

tn P1050244

Zoeken

Wie is online?

We hebben 344 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.