Nieuw stichtingsbestuur ‘Lekker makkelijk’ met applaus ontvangen.Spar Nij Beets

Donderdagavond 8 oktober werd de werkgroep bestaande uit Alexander Hanewinkel, Sietze van Houten en Astrid Koot vervangen door een stichtingsbestuur Crowdfunding. De zaal in It Trefpunt zat bomvol met mensen die via crowdfunding de nieuwe dorpswinkel ondersteunen. Na het welkom en een korte presentatie van Astrid Koot, beantwoordde de werkgroep samen met de nieuwe winkelman Sjoerd Fennema veel vragen uit de zaal. Het concept van de nieuwe dorpswinkel wordt ‘Lekker makkelijk’ en Sjoerd probeert eind november de deuren te openen. Ook zal er een bezorgdienst en webshop komen. In de winkel zullen net als in de eerdere Spar producten van bakker van den Berg te koop zijn. Of er weer een postagentschap komt is afhankelijk van PostNL.

 

Sjoerd Fennema heeft mooie plannen om het parkeren bij de winkel gemakkelijker te maken en ook wil hij graag een aanlegsteiger voor de pleziervaarders die boodschappen willen doen. Er zijn in Friesland weinig winkels die zo mooi aan het water staan.

  tn Sjoerd Fennema
    Sjoerd Fennema.

De enthousiaste antwoorden van Sjoerd en Alexander werden met applaus begroet. Aan het einde van de avond werd het nieuwe Stichtingsbestuur welkom geheten. Uit de 220 mensen, die binnen twee weken via crowdfunding het bedrag van €50.000,- voor elkaar hebben gekregen, gaan Martien Piet, Hielkje Dijkstra en Anita van der Drift in het stichtingsbestuur zitten. Zij hebben zich spontaan aangeboden en werden onder een daverend applaus naar voren geroepen. Er komt één keer per jaar een openbare vergadering.


tn Stichtingsbestuur
     Anita van der Drift, Martien Piet en Hielkje Dijkstra.

Zoeken

Wie is online?

We hebben 36 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.