24-03-2015 Logo KRIGEL
Energie coöperatie “KRIGEL” opgestart!
Nij Beets heeft sinds gisteren een nieuwe energie coöperatie  genaamd KRIGEL.
Tijdens de jaarvergadering van Plaatselijlk Belang van maandagavond 23 maart 2015 is er een nieuwe energie coöperatie geïntroduceerd met als handelsnaam KRIGEL.

‘Sa krigel as in bij!’ Daar dachten we aan toen we met onze dorpscoöperatie aan de slag gingen. Krigel betekent immers energiek, actief. En zoals een bijenvolk samen de klus klaart, zo wil Doarpskoöperaasje Krigel SAMEN met alle inwoners van Nij Beets het dorp van energie voorzien.

Groene energie als het kan! En voor het dorp kan dat nog wat opleveren ook. 

Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie – NLD Energie.
Fryslân, Groningen en Drenthe stimuleren lokale initiatieven op het terrein van energie en duurzaamheid. Omdat ze geloven, dat de lokale schaal belangrijk is: lokaal opgewekt en lokaal afgenomen. De provincies hebben daarom een eigen koepel gevormd (in Fryslân is dat Us Koöperaasje) die samen het noordelijke energiebedrijf runnen: NLDEnergie. Via Us Koöperaasje kan Nij Beets zich aansluiten bij NLD, de regionale energieleverancier, die zorgt voor duurzaam opgewekte energie tegen een concurrerende prijs. Bovendien vloeien de winsten niet weg naar anonieme aandeelhouders, maar gaat dat geld terug naar de dorpen. 

U kunt dus kiezen: Nuon die Vitesse-voetballers sponsort of NLDEnergie die Nij Beets steunt!

Verbinden.
Hoe meer Beetsters besluiten om duurzame energie af te nemen van NLD hoe hoger het jaarlijkse bedrag voor Nij Beets. Doarpskoöperaasje Krigel staat klaar om daarmee duurzame projecten te realiseren die het dorp ten goede komen. Dat kunnen gezamenlijke zonnepanelen zijn, een speelplek of een bankje in het groen…. Nij Beets wordt er dus beter van als het Krigel goed gaat! Zo’n doarpskoöperaasje werkt bovendien verbindend en maakt Nij Beets beter voorbereid op een duurzame toekomst. Dat wilt u toch ook? Wordt ‘sa krigel as in Beetster bij’ en doe mee!

Contact:
Hilbert Hoekstra; voorzitter
Sipke Veltman; penningmeester
Sietske Dijkstra; secretaris
Rinze Herema
Rob Speelman

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres:
Van der Brugghenstrjitte 30
9245HM Nij Beets.

KvK: 62893327

Bank: NL 89 RABO 0302 7382 66

Relevante websites.
Us Koöperaasjeöperaasje 
NLD energie

Krigel

Zoeken

Wie is online?

We hebben 94 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.