Hulp bij veilig en comfortabel blijven wonen.logo gemeente opsterland 1351435183

Inwoners van Opsterland kunnen gebruik maken van de huistest om informatie en advies te krijgen over veilig en comfortabel blijven wonen. Dit kan via internet; www.huistest.nl. Maar er zijn ook vrijwillige woonadviseurs beschikbaar die samen met de mensen thuis de test doen en advies geven.

Veel mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar tegenwoordig is dit ook vaak noodzaak. Een tijdige voorbereiding om een leven lang veilig en comfortabel te blijven wonen is daarom geen overbodige luxe. Want wist u dat 30% van de 65-plussers in Nederland tenminste 1 keer per jaar valt? Dat zijn 230.000 mensen per jaar. De oorzaak is vaak een struikelpartij in of om de woning.

Vaak zijn er slimme, kleine en praktische oplossingen waarmee u uw woning veiliger en comfortabeler kunt maken. De gemeente Opsterland wil dat graag stimuleren. Zo is er vorig jaar een informatiemarkt georganiseerd over veilig en comfortabel wonen. Maar daarnaast kunnen alle inwoners gebruik maken van de huistest om hierover meer informatie en advies te krijgen. Dit kan via internet; www.huistest.nl. Maar er zijn ook vrijwillige woonadviseurs beschikbaar. Deze komen bij u thuis, om samen met u de vrijblijvende woningtest te doen. De woonadviseur loopt met u door het huis en geeft advies afhankelijk van de situatie. Daarna kunt u zelf aan de slag met de adviezen.

Wilt u graag dat er een vrijwillige woonadviseur bij u langs komt? Dan kunt u contact opnemen met Tina Kraai; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51203428

Zoeken

Wie is online?

We hebben 50 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.