Waarschuwing Politie aan de inwoners Nij Beets! Politie logo

Geachte bewoners,

In het afgelopen weekend is er in het dorp meerdere keren ingebroken. Uit onderzoek is gebleken dat na een inbraak, het dorp een verhoogd risico loopt op nieuwe inbraken. De inbreker kent immers het soort huizen, de gebruikte sloten, vluchtroutes in de omgeving en weet welke buit hij kan verwachten. De politie is de komende tijd dan ook extra alert in uw omgeving, zowel in uniform als onherkenbaar.

Wat doet de politie

Wij als politie doen er uiteraard alles aan om de inbraken in het dorp op te lossen. Wij hebben dan ook een buurtonderzoek en sporenonderzoek gedaan. Het voorkomen van nieuwe inbraken kunnen wij echter niet alleen, uw hulp is daarbij hard nodig.

Bel 112 bij een verdachte situatie

Als politie betrappen wij inbrekers regelmatig op heterdaad op basis van tips van buurtbewoners.

Bel altijd 112 als u in het dorp iets verdachts ziet of hoort, ook al is de situatie niet levensbedreigend Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in het dorp thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer eventueel ook merk, type en kenteken van de auto of bromfiets/scooter.

Gelegenheid maakt de dief

Inbrekers zoeken meestal huizen waar ze makkelijk, snel en ongezien kunnen inbreken. Bijvoorbeeld huizen die ‘s avonds helemaal donker zijn, huizen waar hoge struiken het zicht op ramen en deuren wegnemen, of huizen waarvan het hang- en sluitwerk ondeugdelijk is. Wilt u meer informatie over hoe u uw huis inbraakveiliger kunt maken, kunt u kijken op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Ziet u iets verdachts, bel 112.

Namens de gemeente Opsterland en de politie,

Uw wijkagent, Henk Liemburg

Zoeken

Wie is online?

We hebben 187 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.