Excursie Ecopark De Wierde

tn helmen en maskers 3


Zaterdag 4 oktober heeft een door Omrin gesponsorde bus, 10 Nij Beetsters naar het Ecopark De Wierde in Heerenveen gebracht. Ze hadden hier een erg leerzame en leuke middag. Omrin had 4 routes uitgezet: een route langs de Scheidings- en Verwerkingsinstallatie, een route over het terrein, een route langs een expositie over afvalverwerking en de produkten die van afval gemaakt worden en een routo langs het rijdend materiaal.

De verschillende routes waren erg interessant. In de grote hal met de Scheidings- en Verwerkingsinstallatie kon je bijvoorbeeld zien dat Omrin heel goed in staat is om het ijzer en plastic uit het restafval te halen. Dit is ook de reden dat plastic in Nij Beets in de grijze container kan. Ook was het goed te zien dat er steeds meer zeer goed bruikbare producten van ons afval kunnen worden gemaakt.

De jeugd (Jens, Pepijn, Sterre, Robijn en Feiko) mocht met een voetbal schieten op lege containers. Hiermee konden ze een echt Omrin broodtrommeltje verdienen. Ook erg leuk voor iedereen waren de valkeniers met hun valken en woestijnbuizerds.

Aan het einde van de middag werden de gigantische balen met drankenkartons bekeken. Dit is het resultaat van de aparte inzameling van de drankenkartons door o.a. de inwoners van Nij Beets.

Hieronder een foto impressie:

tn DSC 0801 tn DSC 0818

tn DSC 0833 tn DSC 0833

tn DSC 0844 tn valkenier 3

tn drankenkartons tn drankenkartons 2

tn helmen en maskers tn helmen en maskers 2

tn plastic scheiden tn DSC 0853

Zoeken

Wie is online?

We hebben 111 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.