Afdrukken

  Analyse website Plaatselijk Belang (www.Nijbeets.info)

        
          http://www.nijbeets.info/

Hier een analyse van de dorpswebsite van Plaatselijk Belang. Met wat ontwikkelingen van deze site rond septemer t/m november vorig jaar is vanaf januari 2012 de website ongeveer zoals de huidige vorm nu is.
Hoeveel mensen bezoeken nou zo’n site? Hoelang blijven ze op de site? Hoeveel pagina’s worden bezocht? enz. enz. deze vragen krijg ik meestal gesteld. Met een slim programma kan je dit allemaal ( en nog veel meer ) in kaart brengen.

Hieronder is een grafiek weergegeven van 1 januari t/m 30 juni 2012 over het aantal bezoekers per maand. Je ziet dat het allemaal boven de 600 bezoekers per maand is. Behalve in april neemt dit aantal fors toe i.v.m. “Doch It Foar Dyn Doarp”, ( 1044 bezoekers). Je kunt dit zelfs ook per uur, per dag of per week bekijken.

 

Hieronder zie je het aantal bezoeken (4319) die op de site zijn geweest ook zit hierbij in de terugkerende bezoeker in deze periode. Unieke bezoekers is: een slechts één keer getelde bezoeker in deze periode ( 1947 ).
Ook zie je dat er door deze bezoekers 41.433 paginaweergaves zijn geweest met andere woorden dit zijn pagina’s die dus op het beeldscherm zijn bekeken. Deze bezoekers bezochten gemiddeld 9,59 pagina’s en de gemiddelde bezoekduur was 4:24 minuten. Als je dit uitrekent dan is in een half jaar tijd ruim 305 uren lang deze website bezocht.
Bouncepercentage: dat zijn bezoeken van één pagina en die dan de site ook weer verlaten.

 

Er is natuurlijk nog veel meer te analyseren van een dergelijke website maar dat gaat nu te ver om dat allemaal op te noemen en ook meer voor commerciële doeleinden bedoeld. Wat misschien nog wel leuk is te vermelden dat er regelmatig mensen uit Canada, Verenigde Staten, Zweden en Duitsland de site bezoeken. Ook de Dorps Agenda wordt flink bezocht, wil je hier wat op laten zetten mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onder de knop Contact op de website kan je dit ook vinden. Voor het komende jaar zal er nog wel veel te vermelden zijn, denk maar eens aan het polderhoofdkanaal en natuurlijk het 150 jarig feest. Dus regelmatig even kijken!

Gerrit Andela