Afdrukken
Hits: 11595

Potjes, regelingen en toeslagenlogo gemeente opsterland 1351435183 230156973

“Ik heb geen schulden, maar kan ik toch even langskomen om te praten?” Een vraag die we de laatste tijd vaker krijgen. En daar zijn we blij om. Natuurlijk kunt u langskomen als u (nog) geen schulden heeft. Wij helpen u met overzicht en inzicht om te voorkomen dat u problemen krijgt.

Laatst nog tijdens een gesprek met een ouder echtpaar kwamen we erachter dat zij nooit huurtoeslag hebben aangevraagd, terwijl ze daar wel recht op hebben. Meneer en mevrouw keerden elk dubbeltje om, de kachel stond altijd laag en ze hadden nooit geld kunnen sparen. Nu bleek dat ze al die jaren gewoon duizenden euro’s hebben laten liggen. Ontvangt u wel alle toeslagen waar u recht op heeft? U kunt een proefberekening maken op www.toeslagen.nl.

Naast toeslagen van de Belastingdienst zijn er nog veel meer andere ‘potjes’ waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Zo staat de inkomensaangifte 2017 weer voor de deur. Bent u aangifteplichtig, dan staan uw gegevens vaak al voor ingevuld, waardoor u alleen maar hoeft te controleren of alles klopt. Misschien kunt u nog een bedrag terugkrijgen.

En heeft u een inkomen op bijstandsniveau, dan kunt u een kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting aanvragen. Op www.opsterland.nl vindt u de voorwaarden.

En zo zijn er misschien nog wel meer mogelijkheden om uw maandelijkse inkomsten te vergroten. Maar vergeet ook niet dan aan de uitgavenkant altijd veel winst te behalen valt. Wij helpen u er graag mee! Gratis.

Heeft u vragen of ondersteuning nodig?
Durf vooral uw situatie bespreekbaar te maken en durf hulp te vragen! Bel (0512) 386 222 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..