Geachte heer/mevrouw,logo gemeente opsterland 1351435183 230156973

De gemeente en de Plaatselijke Belangen hebben het startschot gegeven voor de vijfde ronde van de dorpsspiegels. De dorpsspiegels hebben zich in Opsterland bewezen. Het is een mooie manier voor een dorp om zichzelf een spiegel voor te houden. Wat gaat goed? Wat kan beter? De dorpsspiegel is gericht op het verzamelen van informatie over hoe inwoners de leefomgeving ervaren. De dorpsspiegels worden iedere vier jaar herhaald.

Wat zijn de dorpsspiegels?

Het is prettig leven in de Opsterlandse dorpen. Dat willen we allemaal graag zo houden of liever nog verbeteren. Leefbaarheid in de dorpen staat dan ook boven aan de agenda. Er is getart met een nieuwe ronde dorpsspiegels. Met de informatie kunnen de gemeente en Plaatselijk Belang verder werken aan het verbeteren van uw leefomgeving. Zo kan de gemeente de informatie gebruiken om haar dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften in de dorpen. Ook kan Plaatselijk Belang de informatie gebruiken om in overleg met dorpsbewoners maatregelen voor het dorp te formuleren.

Inwoners van alle dorpen hebben enthousiast aan de vorige dorpsspiegel meegewerkt. Van de mensen die toen een vragenlijst hebben gekregen, heeft maar liefst 69% deze ingevuld. Dit heeft ons veel waardevolle informatie opgeleverd. De resultaten van de voorgaande dorpsspiegels zijn nog steeds te lezen op www.dorpsspiegels.nl. Dit jaar wordt de vragenlijst voor het eerst digitaal uitgezet. De vragenlijst is terug te vinden op www.dorpsspiegels.nl/ vragenlijst

Doet u mee?

Tot 15 februari hebt u de gelegenheid de vragenlijst in te vullen op www.dorpsspiegels.nl/ vragenlijst. Halverwege maart zal de analyse gereed zijn. De resultaten geven een goed beeld van wat er goed gaat in het dorp en waar punten verbeterd kunnen worden. De resultaten worden besproken met de dorpen. Daarna zullen de resultaten gepubliceerd worden op www.dorpsspiegels.nl

Tot slot

Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze mail? Dan kunt u contact opnemen met Joke van der Veen, adviseur sociaal domein, per telefoon 0512-386 434 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Joke van der Veen | adviseur ontwikkeling Gemeente Opsterland Hoofdstraat 82, 9244 CR Beetsterzwaag

Postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag T (0512) 386 434 E joke.vander.veen@opsterland. Nl I   www.opsterland.nl

aanwezig: maandag t/m vrijdag

 

Zoeken

Wie is online?

We hebben 118 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.