Uitnodiging om deel te nemen aan een zeer uitzonderlijke opgraving.

Opgraving Oud-Beets project Start Up op 12 maart.
Looptijd project 15 maart – ca. 15 mei 2017.

Omschrijving van de opgave.nederlandse hervormde kerk ald beets 2
Uitnemen van het puin uit de kelder van het voormalig kerkje ( bekend onder de naam Adelskerk ) en atelier, op de begraafplaats van Oud Beets.

Aanleiding.
Het verhaal gaat, dat er in de kelder van de (afgebroken) kerk wandschilderingen zijn, gemaakt door de kunstenaar Jaap van der Meij. Doel van de opgraving is om vast te stellen of er sprake is van een mooi broodje-aap-verhaal, of dat zich inderdaad wandkunst in de kelder bevindt. De projectgroep wordt expliciet bij de afweging van bewaren of niet betrokken.

Eigenaar kerkhof.
PKN Kerkenraad Nij Beets, heeft toestemming verleend (onder voorwaarden zoals respect begraafplaats).

Bevoegd gezag.
Gemeente Opsterlân, Tineke Auwerda, adviseur Ruimtelijke Ordening, toestemming (goedgekeurd PVE), adviserend archeoloog (Steunpunt Monumentenzorg Friesland) Aukje Mennens (PVE).

Uitvoering, contactpersonen.
Projecteigenaar: (penvoerder) Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum.
Projectcoördinatie: Hanneke Heerema, hanneke@sjèm-en-ko.nl coördinatie projectgroep: Museum Opsterlân, Jacqueline Verhoef, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Projectgroep: vrijwilligers (uit de regio), studenten RUG, amateurarcheologen begeleidend archeologisch bureau Raap, Jurgen van Beek technische ondersteuning Fa. Van der Wiel.
Kennis: Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed, Eva Wijdeveld, Bouwgeschiedenis, Jos Stöver, Archeologie audiovisuele registratie van opgraving en discussie: Johan van Oijen, Metafoor Media.

Deze opgraving is onderdeel van het project ‘kunst met een opdracht, kunst en gemeenschap’, zie www.tresoar.nl/pages/projecten (en recente artikelen in de media).
Vragen? mail ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meedoen? meld je met spoed aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Wie is online?

We hebben 39 gasten en geen leden online

Nieuwsflits

Zomaar een foto.